Brenda Bolster, ambulant begeleider

 

naam            Brenda Bolster-Emaus

woont          in Rietmolen

geboren       op 19 maart 1974

 

Mijn naam is Brenda Bolster-Emaus. Ik woon in Rietmolen en ben getrouwd met Bjorn en samen hebben wij een zoon.

Mijn studie ben ik begonnen op Saxion Milieukunde in Deventer. Met deze opleiding ben ik tijdelijk gestopt en heb tijdens deze stop een agrarische opleiding milieu/veehouderij gedaan. Daarna heb ik mijn studie Milieukunde verder kunnen afronden. Ik ben gaan werken bij de gemeente Enschede als junior beleidsmedewerker voor de integrale handhaving. Na dit 2,5 jaar te hebben gedaan, heb ik binnen de gemeente een switch gemaakt naar een andere afdeling en ben daar gaan werken als consulent natuureducatie voor de stadsdelen. Bij deze afdeling natuureducatie kwam ik in contact met mensen met een verslavingsachtergrond, psychische problematiek en verstandelijke beperking en NAH problematiek.  Ik ging erg twijfelen of ik binnen de gemeente nog wel op mijn plek zat. Ik heb een drastisch besluit genomen en heb de omslag gemaakt naar de gezondheidzorg.

Bij de Twentse Zorgcentra, het Bouwhuis in Enschede, kon ik starten met een werken-leren traject. Ik heb tijdens mijn vier jaar Sociaal Pedagogische Hulpverlening op twee verschillende woongroepen gewerkt met mensen met een verstandelijke beperking en psychische problematiek. Mijn interesse voor de agrarische landbouw is al die tijd gebleven en tijdens mijn afstuderen kwam ik een vacature tegen als woonbegeleider op een antroposofische zorgboerderij in Vorden. Hier heb ik in totaal 11 jaar gewerkt met heel veel plezier in verschillende functies als woonbegeleider, werkleider verschillende werkgebieden en de laatste jaren als gecertificeerde jobcoach.

Mijn kwaliteit ligt binnen het coachen van mensen richting een toekomstperspectief. Het gaat dan om samen met iemand te zoeken naar zijn of haar passie of drijfveren en daarmee te zoeken naar een richting in iemands leven, waardoor iemand weer vertrouwen krijgt en een toekomstperspectief. In de ondersteuning en begeleiding vind ik vooral belangrijk dat er respect en gelijkwaardigheid  is voor elkaar, naast dienstbaarheid, en probeer ik met aandacht voor de mens en zijn/haar verhaal, er te zijn voor iemand.

Uiteraard kwam bij mij ook Kim op mijn pad, en kreeg ik de vraag of ik niet voor gezinscoaching.net wilde komen werken. Ook met het oog op de toekomst waar een mogelijkheid is voor een zorgboerderij, heb ik de overstap gemaakt van jobcoach naar ambulant hulpverlener. De manier van werken binnen gezinscoaching.net sprak mij erg aan. We werken niet binnen de kaders, maar met de kaders en ik zie dat dit ten goede komt van de klanten (lees mensen) die ondersteuning afnemen van gezinscoaching.net.

Naast mijn werk als hulpverlener, ben ik ook sinds kort gecertificeerd yogadocent voor Tibetaanse helende yoga (Lu Jong). In mijn vrije tijd geef ik meerdere keren per week groepslessen in Rietmolen. Deze vorm van yoga levert een bijdrage aan een vitaler en energieker lichaam en zorgt voor een kalme geest. Ik hoop dat ik de mensen die ik mag ondersteunen, hier ook een beetje van mee kan geven.

Brenda Bolster, gezinscoach