Annelies te Nijenhuis

naam           Annelies te Nijenhuis.

woont            in Neede, samen met mijn partner en twee kinderen.

geboren        op 8 mei 1967 in Eibergen.

 

Op het moment dat ik dit stukje schrijf (11 mei 2018) ben ik net 51 jaar geworden en dat vind ik een mooi moment om iets over mij zelf te mogen schrijven. Wie is Annelies te Nijenhuis?

Ik ben op 8 mei 1967 in een boerengezin geboren te Eibergen. Mijn ouders hielden koeien en paarden, maar ook schapen, konijnen en kippen. Al op jonge leeftijd kreeg ik te horen: “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.” Eenmaal uit huis, ben ik mezelf gaan ontplooien en eigen keuzes gaan maken. Ik woon in Neede met mijn partner Han, dochter Lotte en mijn zoon Koen.

In 2000 heb ik de sprong gemaakt door een omturning te maken van assistent kok naar groepsleidster op een gesloten afdeling. Hier heb ik tot op vandaag geen spijt van. Dit was mijn begin als hulpverlener in de zorg. Mijn werk en talrijke cursussen hebben mijn leven verrijkt. Ik werkte in de jeugdzorg als woonbegeleider, begeleider tienermoeders, gezinscoach bij het Leger des Heils/reclassering, in kleine woongroepen en in de gehandicapten- en verslavingszorg. Ik heb vrijwilligerswerk gedaan in gezinnen bij Yunio Jeugdgezondheidszorg/ Home-start.

Privé houd ik me bezig met onder meer intuïtief schilderen, tarot, numerologie, kleuren betekenis, burendag organiseren, collecteren voor een goed doel, sporten en genieten van gezin, vrienden en de natuur. Op dit moment ben ik ook gaan werken met de kracht en de mogelijkheden van mijn dromen, dit ondersteunt mijn ontwikkeling.

Mensen stimuleren en enthousiasmeren loopt als een rode draad door mijn leven, mensen uit alle lagen van de maatschappij. Verder heb ik mij gespecialiseerd in de MartriXmethode en ben ik sinds 2016 MatriXcoach. Graag help ik mensen zodat ze zelf weer verder kunnen gaan.

Kim ken ik al heel lang, we werkten vroeger een tijdje met veel plezier samen. In mei 2016 kwam ik spontaan met haar in gesprek naar aanleiding van een vacature. Van het één kwam het ander en inmiddels heb ik een parttime dienstverband bij Gezinscoaching.net. Een organisatie met een missie en een visie, die groeiende is, en waar ik graag onderdeel van uitmaak. Naast mijn werk bij Gezinscoaching.net ben ik werkzaam bij Tactus verslavingszorg in Enschede. Dit vind ik een mooie, prettige werkcombinatie. Mijn kwaliteiten komen tot z’n recht en ik ben een trots mens.  Het ‘er toe doen’ voor personen/cliënten vind ik van grote waarde, daar word ik blij van.

Ik zie je…., en wandel graag met je mee.

 

Annelies te Nijenhuis , gezinscoach