Helen de Jong

naam           Helen de Jong

woont           in Hengelo

geboren       op 23 februari 1981

 

Mijn naam is Helen de Jong, geboren op 23-02-1981 te Hengevelde. Momenteel ben ik woonachtig in Hengelo, dit samen met mijn man Henry en 2 prachtige dochters Femm (2018) en Fenne (2020). Daarnaast hebben wij nog een zwarte kater die ‘soms luistert’ naar de naam Diesel.

Na een paar jaar te hebben gewerkt in de gehandicapten zorg, ben ik gaan werken in Zutphen bij de Kolkemate (gesloten jeugdzorg). Hier werd mij de kans geboden om weer richting school te gaan. In 2010 ben afgestuurd aan de Saxion te Enschede. Hier heb ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener afgerond.

Sinds januari dit jaar ben ik werkzaam bij GewoonZorg.net, in de functie van Ambulant Hulpverlener. Hiervoor ben ik werkzaam geweest in de (gesloten en open) Jeugdzorg, dit heb ik 12 jaar met veel liefde en aandacht gedaan. De jeugd was mijn passie, mijn werk was mijn uitlaatklep. Het werken met jeugdigen heeft mij altijd aangetrokken. Hulp bieden daar waar het kan, daar waar het mag en daar waar de jeugdige het toe laat. Respect hierin was van groot belang en een wijze les wat ik hieruit al snel kon halen was; Respect moet je verdienen, dat kun je niet afdwingen. Na 12 jaar dit werk met veel aandacht te hebben gedaan werd het voor mij tijd om elders ervaring op te gaan doen. Er gingen mij binnen de jeugdzorg steeds meer dingen tegen staan. Het werken met protocollen, procedures, methodieken, dagprogramma’s etc is makkelijk, maar ik vind het mooier om vanuit mijn eigen kracht te mogen werken.

Het werken met mensen blijft mijn passie. Hierin ben ik gedreven, enthousiast, gepassioneerd, betrokken en professioneel. Hierbij werk ik graag vanuit mijn eigen kracht; ervaringen die door de jaren zijn opgedaan zullen hierin meegenomen worden. Daarbij vind ik humor en gezond/nuchter denk vermogen ook heerlijk om mee te nemen naar die cliënten die ik zal mogen gaan begeleiden.

Om mijn verhaal af te ronden, nog een quote die passend is bij mij als persoon;

WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET. WHAT YOU HEAR IS WHO I AM (Wat je ziet is wat je krijgt, wat je hoort is wie ik ben).

 

 

Helen de Jong, (jeugd)zorgwerker