Carla Kuipers

Carlanaam           Carla Kuipers

woont           in Haaksbergen

geboren       op 6 april 1959 in Haaksbergen

 

Hallo, mijn naam is Carla Kuipers. Ik woon in Haaksbergen met mijn man Guus. Wij hebben samen twee zoons, die inmiddels al uitwonend zijn. Na mijn opleiding MBO-inrichtingswerk in Nijmegen ben ik gaan werken als pedagogisch medewerkster op het Medisch Kleuterdagverblijf Tesinkweide in Boekelo, een dagbehandelingsinstituut voor kinderen met sociale-emotionele problematiek en ontwikkelingsachterstand in de leeftijd van twee tot en met zeven jaar. Al snel bleek ik een grote affiniteit te hebben voor het jonge kind en zijn gezin.

Ik vind het erg prettig om een goede band te ontwikkelen met de ouders/opvoeders van het kind om hierdoor zo goed mogelijk af te stemmen en ouders en kinderen te ondersteunen. De kinderen waarmee ik mocht werken waren kwetsbare kinderen met allerlei verschillende problematieken en achtergronden. Mijn sterke kant is dat ik op een speelse manier makkelijk ingang kan krijgen bij kinderen. Hierdoor kan ik een band aangaan met jonge kinderen om ze van daar uit verder te helpen in hun ontwikkeling. Daarnaast kan ik de ouders praktische tips en handvatten geven in hun omgang met hun kind. In deze periode heb ik veel trainingen en cursussen gevolgd om mijn rugzakje met ervaring te vullen.

Na vijfentwintig jaar met veel plezier op deze behandelgroepen binnen de Jeugdzorg te hebben gewerkt, vond ik het tijd voor een nieuwe uitdaging. Zo maar ineens kwam Kim op mijn pad, alsof het zo moest zijn… en vanaf het allereerste moment klikte het tussen ons. Al pratende bleek al snel dat ik een mooie aanvulling kan zijn op de werkzaamheden die Kim al opgepakt had. Inmiddels ben nu al vijf jaar werkzaam bij Gezinscoaching.net. Ons team is door de jaren heen aangevuld met prachtige, betrokken collega’s met veel verschillende positieve kwaliteiten.

Ik ben een mensenmens, iemand die graag aanpakt en mee denkt in concreet haalbare oplossingen, ben praktisch ingesteld, laagdrempelig, nuchter en ik beschik over een gezonde dosis humor. Deze eigenschappen wil ik graag inzetten om samen met mijn team van Gezinscoaching.net zowel volwassenen als kinderen te kunnen ondersteunen en begeleiden.

Carla Kuipers, gezinscoach