Noortje Klein Heerenbrink

naam          Noortje Klein Heerenbrink

woont          in Aalten 

geboren       op 9 augustus, 1993

 

Mijn naam is Noortje Klein Heerenbrink. Ik ben geboren en getogen in het plaatsje Kranenburg bij Vorden. Samen met mijn twee oudere broers ben ik daar opgegroeid. Nu woon ik samen met mijn vriend in Aalten.

Kinderen hebben mij op de één of andere manier altijd al geboeid. Hun eerlijkheid, fantasie en ontwikkeling vind ik ontzettend mooi om te zien. Het was ook niet verrassend dat ik na de middelbare school, de opleiding Pedagogisch Medewerker ging volgen. Echter wilde ik meer diepgang in het werken met kinderen. Ik miste kennis omtrent de ontwikkeling van de kinderen en ik wilde graag mijn vaardigheden in de omgang met zowel kinderen als ouders vergroten. Daarom ben ik in 2012 begonnen aan de studie Pedagogiek aan de Hoge school van Arnhem en Nijmegen. In het derde leerjaar heb ik fulltime stage gelopen op een Medisch Kleuterdagverblijf (MKD) in Den Bosch. Tijdens deze stage heb ik ervaring opgedaan in het werken met kinderen die een leer-, ontwikkeling- en/of gedragsproblemen hebben. Middels deze stage heb ik ervaren dat, bij het bieden ondersteuning, het van belang is dat er gekeken wordt naar de context van waarin het kind leeft. Dit betekent dat ik niet alleen naar het gedrag van het kind kijk, maar naar het hele gezin en in de eigen omgeving. Mede daarom heb ik in mijn laatste leerjaar gekozen om de minor ‘Systeemgericht werken in de ambulante jeugdzorg’ te volgen. In het voorjaar van 2016 heb ik mijn afstudeeronderzoek uitgevoerd bij het project I Care. Een organisatie in Durban, Zuid-Afrika, dat zich inzet voor het welzijn van straatkinderen.

Na mij studie was ik op zoek naar een passende baan. Onverwachts kwam ik bij Gezinscoaching.net terecht, waar ik Kim ontmoet heb. Wat ik geweldig en tevens uitdagend vind aan dit werk is dat er geen standaard handleiding is. Zoals Kim in de visie van Gezinscoaching.net beschrijft is ieder mens uniek. Dit maakt dat ieder mens een andere manier van benadering nodig heeft. Ik vind het van belang om ieder in zijn/haar waarde te laten en niet op zoek te gaan naar de ‘waarheid’, maar juist het gevoel van de ander te respecteren. Zelf ben ik rustig van aard en bied ik graag een luisterend oor. Ik hoop met mijn gedrevenheid en enthousiasme voor het vak nog jaren de nodige ondersteuning te kunnen geven aan zowel kinderen als volwassenen.

Noortje Klein Heerenbrink, gezinscoach