Kim Rupert

foto Kim naam           Kim Rupert

woont           in Haaksbergen, met mijn bruisende gezin

geboren       op 5 april 1978 in Hengelo

 

Hallo, ik ben Kim Rupert. In 1978 ben ik in Hengelo Overijssel geboren en opgegroeid. Op mijn 15e verhuisden we naar Haaksbergen en al vanaf mijn 19e woon ik samen met mijn man in het kerkdorp Rietmolen. In 2017 zijn we met ons gezin verhuisd naar een woonboerderij Haaksbergen om daar een nieuw avontuur aan te gaan. Na de HAVO heb ik mijn diploma sport- en recreatieleidster behaald en de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk afgerond. Ik ben een echt een praktijkmens en heb altijd veel vrijwilligerswerk gedaan waaronder: scouting, recreatiewerk en verschillende bestuursfuncties en activiteiten in het dorp. Eind 1999 kwam ik als groepsleidster op een kindergroep in Almelo te werken. Daarna bij onder andere Jarabee (nu Jeugdzorg) en Mediant, waar ik veel heb geleerd van het werken met jeugdigen en volwassenen met een ‘stoornis’ (lees stempeltje) en psychiatrische problematiek. Tot 2001 heb ik behalve functies binnen de zorg ook diverse baantjes gehad als bijvoorbeeld administratief medewerker en zelfs directiesecretaresse :-). Deze ervaringen komen bij mijn huidige takenpakket goed van pas.

Van 2001 tot 2004 werkte ik op scholengemeenschap ‘het Marianum’ in Lichtenvoorde als leerlingbegeleidster waar ik verschillende cursussen heb gevolgd. Daarna kwam ik in Borculo te werken in het speciaal (voortgezet) onderwijs als onderwijsassistent en later als mentor/leerkracht van een jongerenklas met een lichte verstandelijke beperking en pittige gedragsproblematiek. Ook hier heb ik verschillende trainingen gevolgd waaronder “Agressiebeheersing & conflicthantering”. Met veel plezier heb ik in Borculo gewerkt, tot ik in 2009 parttime ging werken vanwege de blije komst van ons eerste kindje en daarmee de verantwoordelijkheid voor mijn jonge gezin.

SONY DSCMijn passie en motivatie voor mijn werk verstompte. Van daaruit ben ik op 24-02-2011, als zelfstandige gestart met ‘Gezinscoaching.net’ om ambulant mensen te kunnen helpen. Ik wilde meer doen en meer kunnen betekenen. Ik wilde mijn tijd efficiënter in kunnen delen en meer kunnen bereiken. Mijn netwerk breidde zich verder uit, waarna ik in 2012 ontslag heb genomen bij ‘VSO De Korte Dreef’, om meer tijd te hebben voor ons jonge gezinnetje en om mij volledig te kunnen richten op Gezinscoaching.net.

Inmiddels hebben mijn man en ik een bruisend gezin en wonen we met z’n zevenen op onze woonboerderij. Ik heb altijd gezegd dat privé nooit ten kostte mag gaan van werk. Dat is wel mijn levensmotto: altijd eerst voor jezelf zorgen, voor je voor een ander kunt zorgen, maar je kunt er wel voor elkaar zijn. Ik ben heel gelukkig met mijn gezin en heb grote passie voor mijn werk. Het is hard werken, maar het levert me vooral energie op. Gezinscoaching.net heet inmiddels Gewoonzorg.net en past helemaal bij mij. Ik heb de kans zelf mijn werktijden te bepalen en werk veel vanuit huis waardoor we een echt familiebedrijf zijn. Dat past ook bij onze visie. Ik houd van mensen, van verslaglegging en schrijven, van netwerken, van bedrijfsvoering, van administratie en vooral van ontwikkelen. Inmiddels bestaat Gewoonzorg.net uit een krachtig, specialistisch en warm team. We hebben een fijn netwerk om ons heen van allemaal professionele mensenmensen, medewerkers en ZZP-ers.

Daarnaast moeten we bijblijven met de laatste ontwikkelingen binnen de zorg. Daartoe volg(en) ik/we met regelmaat cursussen en alle ontwikkelingen rondom de zorg in Nederland. Daarbij doen we het goed en sta ik open voor veranderingen. Zorg moet simpel, doeltreffend en praktisch gericht zijn. Ieder mens moet zich kunnen ontwikkelen en niet worden geremd door regels en kaders. Gezwoonzorg.net werkt MET de professionele kaders, niet BINNEN de kaders. Zorg moet toegankelijk zijn en daarbij vind ik respect, bescheidenheid en het recht op kiezen belangrijk. Dat maakt ons denk ik uniek. We onderscheiden ons door werkelijk met de mensen te werken en te praten (geen vakjargon), door goed te luisteren en aan te sluiten bij de hulpvraag. We hebben ‘gewoon een gesprek, zonder alle toeters en bellen’.  Ook wìj zijn in de eerste plaats MENS, daarna pas ondersteunende hulpverlener. Gezien de toekomst heb ik het volste vertrouwen in Gezinscoaching.net.

 

Kim Rupert,
initiatiefnemer ‘Gewoonzorg.net’