Ontwikkelingen

29-01-2018:      Nog steeds volop in beweging 🙂 

Beste allemaal,

Het wordt weer eens hoog tijd een bericht te plaatsen. Natuurlijk is er altijd een aanleiding, en dat is in dit geval een vacature voor oppas/gastouder bij een gezin, te vinden onder het kopje ‘werken bij’.

In vogelvlucht zijn wij in 2017 volop bezig geweest met alle mogelijke ontwikkelingen die men zich maar kan bedenken.
* Zo hebben wij een kwaliteitssysteem aangekocht en volledig geïmplementeerd, wat niets anders betekent dat wij hiermee volledig kunnen werken. Dit ging uiteraard niet zonder slag of stoot. Er gingen veel uren inzitten waardoor er op andere gebieden weer een achterstand werd opgelopen.
* Wij hebben het ISO-certificaat behaald waardoor wij door de officiële instanties officieel geschikt zijn bevonden voor het bieden van onze ondersteuning.
* Hierdoor hebben wij ook voor 2018 de gunning van de Achterhoekse gemeenten gekregen waardoor wij vergoed kunnen blijven worden via deze gemeenten
* Ook met gemeenten in Twente hebben wij een goede, constructieve samenwerking en werken we voor nu nog op particuliere basis of via een PGB
* Wij hebben met enige regelmaat pittige discussies gevoerd met mensen van gemeenten betreffende onze manier van dienstverlenen. Wij vinden bij GC.net nog steeds dat wij open willen staan voor alle vormen van ondersteuning. En dat kan ook, bevestigen ook de gemeenten. Mits wij de noodzaak van de ontwikkeling van onze mensen (cliënten) kunnen aantonen. Dat heeft altijd voorop gestaan en blijft voorop staan. De ontwikkelingen van onze cliënten, en ja, de manier waarop geeft soms discussie, maar dat is alleen maar goed. Zo houden we elkaar scherp en hebben ook wij aanpassingen gedaan op ons beleid, ten gunste van onze dienstverlening. Hulpverlening moet zinvol zijn, respectvol en gelijkwaardig. GC.net werkt nog steeds op eigen wijze, binnen en met alle kaders binnen de hulpverlening.
* Hierin blijken we met trots toch een beetje voorop te lopen. We zijn in 2017 naar twee congressen geweest gericht op de kwetsbare mens, waaruit blijkt dat hulpverlening/dienstverlening gericht moet zijn op de vraag van de hulpvrager. Hulpverlening moet niet een pakketje zijn wat aangeboden wordt en waarbinnen de cliënt zich moet aanpassen, maar de hulpverlening moet zich aanpassen aan de vraag van de cliënt. Dat doen we zeker bij GC.net. Zo zijn we gestart en zo gaan wij door.
* Niet te vergeten zijn we in 2017 verhuisd naar de Eibergsestraat 240A in Haaksbergen. Van hieruit willen we in de toekomst dagacitiviteiten/dagbesteding aanbieden, allemaal vraaggericht en binnen de (on)mogelijkheden die er zijn. Maar dat zal nog wel een poosje duren. Allereerst moet het internet worden aangelegd en wordt de boerderij nog verder verbouwd/uitgebouwd ter voorbereiding op de toekomst. Ook ons kantoor zal uiteindelijk verplaatsen waardoor ik vanuit (t)huis mijn werkzaamheden kan verrichten.

Uiteraard zijn er nog veel meer ontwikkelingen, maar dit waren en zijn wel de belangrijkste. Wij zijn trots op het vertrouwen tussen u en ons en hopen nog veel voor elkaar te kunnen en mogen betekenen.

Vriendelijke groet,
Kim Rupert & team

 

 

20-4-2017:      We zitten niet stil 

Beste mensen, het laatste bericht dateert 20 oktober 2016. Dan moet er wel heel wat gebeurd zijn in de tussenliggende periode. Nou dat is ook zo:

– wij hebben de gunning van de Achterhoekse gemeenten gekregen. Dat wil zeggen dat wij nu rechtstreeks via deze gemeenten inzetbaar zijn en niet meer van doen hebben met moeilijke contracten etc. Wij werken natuurlijk nog wel op de oude ‘PGB’basis, dat wil zeggen dat mensen bij ons nog zelf hun ontwikkelingstraject kunnen aangeven. Gezinscoaching.net ondersteunt.

– helaas is Carla nog (alweer) ziek. Zij en wij hadden gehoopt dat ze weer lekker aan het werk kon. Maar helaas, Carla is zo goed met haar herstel bezig dat ze extra tijd nodig heeft. Dik gegund, maar balen voor vooral haarzelf, want ze wil zo graag. Carla, we missen je allemaal hoor.

– Ondertussen heeft Anne Stroot haar intrede gemaakt en zijn wij dolblij dat zij ons team is komen versterken. Want dat is echt zo. Een supermens! Ze kwam met een leuke verrassing: binnenkort gaat ze er even een paar maandjes tussenuit om hopelijk te gaan genieten van een prachtige gezonde baby die zij en haar gezin verwachten. Anne van harte!

– Ook Peter ten Beitel heeft zich als eerste mannelijke collega gewaagd in ons supervrouwenteam. Peter ligt goed bij de dames, die allemaal voorzien zijn overigens, en is een heerlijke rustige aanwinst. Peter is toegankelijk maakt gemakkelijk contact en van vele markten thuis. Naast de begeleiding houdt Peter zich ook bezig met de PR, dus hopelijk gaan jullie met iets meer regelmaat op de hoogte gehouden worden van onze nieuwtjes.

– Daarnaast hebben wij de afgelopen twee weken nog weer twee sollicitanten aangetrokken die de uitval van Carla en van Anne voorlopig waarnemen, en in de toekomst ook het vertrek van..

– Lisa Blankenborg, onze jongste professional, gaat ons helaas verlaten. En niet omdat wij of onze mensen ontevreden zijn, maar simpelweg omdat ze een stoere kerel heeft gevonden waarmee zij oud wil worden. Daarom hebben zij en haar partner een huis gekocht in Staphorst (of all places) waar zij nog lang en gelukkig wil gaan wonen. Het is je gegund Lisa, maar voorlopig blijf je nog lekker bij ons.

– En dan nu ook eindelijk: toch ons huis verkocht! Jippie. En daarbij dan ook eindelijk: toch een nieuw huis gekocht! Wauwie. We zijn volop in de afwikkelingen van het tekenen van alle contracten en het afronden van de financieringen. En dan hebben we straks, een droomlocatie om niet alleen te wonen, maar ook om te werken en vooral te genieten. Een plek die we graag willen delen, een plek waar mensen dagactiviteiten kunnen doen en zichzelf mogen zijn. Kortom, ‘ons plekje’.

– nog meer? Jazeker, last but not least… we zijn al ver met het kwaliteitstraject. Een traject waardoor we straks een officieel certificaat hebben en te boek staan als ‘geschikt’, of ‘goedgekeurd bevonden’. Want wij zijn wel tevreden, en onze mensen over het algemeen ook, maar dat moeten we dan nog wel even bewijzen in een enorm handboek. Het keurmerk heet HKZ en daarmee voelen wij ons nog geschikter dan we al zijn. Al leren wij elke dag en gaan we nog altijd uit van de wensen van onze mensen.

En dat beste mensen, vind ik voor nu een mooie afsluiter van een grote lap tekst. De volgende is hopelijk korter

 

 

2-10-2016:      Voortgang

Beste mensen,

Graag breng ik u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen Gezinscoaching.net.
Hieronder (zoals enkelen reeds gewend zijn) de kortste versie, waarna verderop de uitgebreidere versie staat.
Kort gezegd hieronder de belangrijkste punten:
  • we hebben ingeschreven op de aanbesteding voor de 8 Achterhoekse gemeenten, hopelijk krijgen we de gunning per 2017 en zijn we via deze gemeenten rechtstreeks inzetbaar
  • we zijn (op)gestart met het nieuwe digitale cliënt- en registratiesysteem, ‘ONS’
  • we lopen hierdoor wederom achter op andere werkzaamheden
  • we zijn bijna bij met de facturatie tot en met september 2016
  • we zijn in de afrondende fase van de sollicitatiegesprekken
  • we hebben nog een aantal belangrijke verslagen en gesprekken af te ronden en dat duurt naar verwachting nog maximaal 4 weken
Door alle ontwikkelingen ontstaat er ruis onder onze mensen. Met name omdat het (te) lang duurt voor mensen antwoord krijgen, een reactie krijgen op reeds lopende vragen/acties. Dat heeft alles te maken met de noodzakelijke planning en praktische zaken die dan onverwacht tussendoor komen en die op dan moment dat prioriteit hebben. Deze zaken verschillen van het aanleveren van stukken voor de aanbesteding, het maken van noodzakelijke rapporten of verslagen voor bijvoorbeeld indicaties, tot en met gesprekken met mensen die een werkelijke ‘(levens)dringende’ hulpvraag hebben. Het is voor mij en ons nog steeds lastig manoeuvreren tussen de verschillende taken die er liggen.
Praktisch gezegd is het belangrijk dat er geld binnenkomt om alle medewerkers en samenwerkende collega’s te kunnen betalen. Aan de andere kant is het belangrijk om de technische en beleidszaken op orde te hebben in het kader van de aanbesteding, omdat deze daadwerkelijk werkt met deadlines/sluitingsdata. En ook is dit belangrijk zodat we in de toekomst minder werk hebben met de administratie, dat ervaren we nu al een beetje. Daarbij zijn we natuurlijk een zorgverlenende organisatie, dus staat en moet de zorg voor onze mensen altijd voorop staan. Maar ook dat verliep en verloopt nog wat stroever vanuit mijzelf omdat we plotseling te maken kregen met uitval van medewerkers en dat moest snel opgevangen worden. Hiertoe werd een vacature uitgeschreven wat vervolgens ook weer de nodige tijd heeft gekost en nog steeds kost. De vaste coaches (intern en extern) hebben onze mensen gelukkig altijd kunnen ondervangen.
Al met al lijkt het simpel om even een belletje te doen, of even een mailtje, of een verslag af te ronden, of…
Maar in de werkelijkheid zijn al deze kleine zaken bij elkaar wel erg veel en kost dat heel erg veel tijd, die ik niet heb of beter gezegd onvoldoende had.
Deze tijd kan ik nu gelukkig wel maken omdat ik nu privé meer tijd krijg vanwege goede opvang en afspraken thuis. Mijn man en ik dragen nu samen de zorg voor onze organisatie en vooropstaand voor ons gezin. In mijn hart ben en wil ik nog steeds huismoeder zijn met daarnaast een prachtige, zinvolle baan :-). We hebben een fantastische hulp in huis die er samen met ons voor zorgt dat we onze ‘toko’  thuis en ‘zakelijk’  draaiende kunnen houden. Zakelijk ondersteunt mijn man, en zorginhoudelijk ons team van gezinscoaching.net.
Kunnen we het allemaal nog wel aan dan?
Jazeker! Dat durf ik nu hardop te zeggen. Het is hard aanpoten geweest, en nu nog heel erg hardlopen, maar het einde lijkt in zicht.
Er moet nog een bult werk verzet worden, maar ik heb nu letterlijk inzichtelijk wat er allemaal nog moet gebeuren en we beginnen aan de afwerking.
Allereerst zijn we bezig met de aanbesteding in combinatie met het nieuwe systeem en de HKZ (in de volksmond het ‘KEMAkeurmerk voor de zorg’). Dat zijn de noodzakelijke handelingen die moeten gebeuren om de organisatie body te geven voor de instanties en voor de komende jaren.
Daarna en ondertussen hebben we nog alle lopende taken zoals het afronden van persoonlijke plannen, voortgangsgesprekken, administratieve taken enzovoorts.
Maar nu wel met dien verstande dat ikzelf steeds minder alleen hoef te doen. Het was de laatste jaren een feit dat ikzelf onmisbaar was. Dat kon ook niet anders gezien het feit dat ik ooit alleen werkte en dat alleen Ik wist hoe Ik alles deed. Inmiddels hebben we een duidelijke taakverdeling en kan ik steeds meer uit handen geven en overdragen.
We zijn beter bereikbaar per vaste telefoon, maar nog niet helemaal optimaal, dus dat blijft een verbeterpunt.  Het beste zijn we maandagochtend en donderdagochtend te bereiken.
Ikzelf in persoon zeer slecht, vanwege voorliggende taken zoals net omschreven, maar ik krijg wel alles mee.
Silvia is de persoon die het best te bereiken is en alle relatiecontacten onderhoudt en samen alle acties uitzet. En dat zijn er heel wat!
Daarnaast zijn er alle mensen die actief zijn in de ondersteuning te weten: Carla (die langzaam aan weer terugkomt na een lange herstelperiode) & Lisa  als rotsvast team in samenwerking met trouwe externe samenwerkende collega’s. Ik wil jullie allemaal hartelijk danken voor het engelengeduld en vertrouwen.
Gelukkig zijn Carla en Lisa inmiddels niet meer alleen, maar werken nu ook Annelies te Nijenhuis en Noortje Klein Heerenbrink sinds een poosje voor en met ons. En volgende week dinsdag start Anne Stroot als gezinscoach, heel hartelijk welkom!
Daarnaast komen er binnenkort nog 1 of 2 medewerkers bij, heel gestaag en kunnen we eindelijk verder daar waar ik ooit gebleven was vòòr alle stagnatie en de kanteling van de zorg naar de gemeenten, want daar is de achterstand ooit begonnen: Bij mijn eigen persoonlijke gezinsomstandigheden zoals de geboorte van onze kinderen, als ook de nodige pech met alle technische zaken, de transitie binnen de zorg en de uitval van ongeveer vijf volle medewerkers de afgelopen jaren. Het lijkt wel of we praten over 10 jaar, maar het waren er slechts 4.
Andersom gezegd ben IK in 4 jaar gegroeid naar een WIJ en een ONS met inmiddels een netwerk van mensenmensen om ons heen. We werken voor, met en samen met prachtige mensen op unieke wijze. Dat proberen we nu vast te leggen op papier middels ons kwaliteitshandboek en middels een heldere taakverdeling. Dit zodat Ik niet meer onvervangbaar ben, en zodat WIJ onze bereikbaarheid en dienstverlening kunnen verbeteren en dan nu eindelijk vooral stabiliseren. Dat hoop ik dit jaar met ons team te kunnen behalen. We zetten alles op alles om de eindstreep 2016 te behalen zodat we 2017 in een rustiger vaarwater kunnen varen.
Tenslotte, allemaal bedankt voor het begrip, en als dat eerlijkheidshalve een beetje op is, wat voor enkelen begrijpelijk zou kunnen zijn gezien de laatste jaren, laat ons dat dan ook weten. Ons motto is nog steeds:” Uiteindelijk komt alles goed…”.

 

2-9-2016:      Volop ontwikkelingen

Reeds lange tijd hebben wij onze website niet meer geupdate zoals dat zo mooi heet. Daar was dan ook een goede reden voor, eigenlijk meerdere redenen. Onze vaste contacten weten dat wij het niet gemakkelijk hebben gehad de afgelopen jaren. Veel hiervan kun je hieronder ook teruglezen. Steeds weer vallen en opkrabbelen. That’s life. Zo ook voor organisaties, zo ook binnen het harde bedrijfsleven.

Altijd heb ik getracht de balans te vinden tussen werk en gezin. Werk betekent voor mij niets anders dan passievol zorgen dat alle randzaken goed geregeld zijn en dat onze mensen: onze medewerkers, onze klanten/cliënten, ons netwerk, kunnen functioneren en groeien. Dat alle mensen zich prettig en gelukkig kunnen bewegen, inclusief mijn privéomgeving. Dat was, en is nog steeds een zware, maar leuke klus. Een klus waarin ikzelf nog steeds groeiende ben, maar inmiddels heel prettig, dankbaar en onvoorwaardelijk mag terugvallen op en samenwerken met mijn vaste collega’s. Al lang heb ik gezegd dat er allerlei ontwikkelingen zijn. Maar die beginnen nu dan ook echt vorm te krijgen. Vandaag is bijvoorbeeld ADCASE geweest, een wervelende organisatie die ons gaat begeleiden met het behalen van diverse kwaliteitsdoelen en ons gaat ondersteunen bij de aanbesteding voor verschillende gemeenten. Of we dat dit jaar gaan redden weet ik niet, maar dan zeker volgend jaar. Ook hebben wij deze week een nieuwe vacature uitgezet die nu al ruim 33.000 keer bekeken is, en dat alleen nog maar via FaceBook.

Het is voor mij persoonlijk erg lastig om zaken als bovenstaande uit handen te geven, want dat betekent dat ik mijn vertrouwde  en werkende visie moet overbrengen in systemen, dat ik afhankelijk ben van andere mensen, dat ik dezelfde hoge eisen stel aan anderen als aan mijzelf. “Dat organisatorische, dat moet ik echt zelf doen heb ik altijd gedacht”.  Inmiddels weet ik dat dat echt niet haalbaar is en dat ook ik keuzes moet maken. De keuze die ik dus nu maak is vrij simpel: Ik richt mij op de algehele ontwikkeling van onze organisatie, samen met mijn basisteam. En ik zorg ervoor dat Mijn visie, steeds meer Onze visie wordt en dat deze visie van hulpverlenen ook gedragen wordt door medewerkers en collega’s. En juist dat stukje, dat is een pittige kluif. Want ik vraag nogal wat van mijn team, van ons mensen. Ik vraag een onvoorwaardelijk vertrouwen, zoals ik dat zelf ook geef. Ik vraag volledige inzet en nog meer, engelengeduld en daarbij ook nog eens een allemaal competenties waarvan wij vinden dat die noodzakelijk zijn om ons op deze manier te kunnen blijven ontwikkelen en de zorg voor onze mensen te kunnen garanderen.

In die fase zitten we nu. Een werkelijk opbouwende fase, vol avontuur. Hard en efficiënt werken, leuke mensen ontmoeten, vooropgesteld de zorg voor jezelf  en ieders gezin. Maar ook pittige tijden waarbij je soms afscheid moet nemen van collega’s en partners die helaas niet binnen Gezinscoaching.net kunnen blijven werken. Afwachten of indicaties wel toegekend worden, uitstel vragen voor betalingen en afwachten of de SVB blijft uitkeren. Dat alles en nog meer blijft lastig en de zakelijke kant. Aan de andere kant zijn we groeiende, maar blijven we toch laagdrempelig en warm. Dit wil ik toch allemaal gezegd hebben, zodat ik over een jaar of drie a vier, terug kan lezen hoe ik & wij als team, onze organisatie willen vorm geven. Dat betekent ook dat onze mensen/klanten dit ook kunnen observeren en ons kunnen teruggeven dat wij het goed doen, of juist helemaal niet.

Langs deze weg wil ik dan ook alle mensen enorm bedanken voor de inzet en het vertrouwen, met name mijn honkvaste basisteam en mijn gezin, en onze heerlijke klanten waar we het ook allemaal voor doen (naast het enorme plezier dat wij zelf beleven). Opdat iedereen uiteindelijk een volwaardig en zo zelfstandig mogelijk leven mag leiden, vol ontwikkelingen en zelfontplooiing.

Kim Rupert

28-12-2015:      Ja hoor, daar gaan we weer

Ja hoor, het is weer zover…
Beginnen we eindelijk een beetje in te lopen met de achterstand, zijn er weer betalingsproblemen met de SVB. Natuurlijk blijf ik altijd positief, maar het is wel verrekte lastig dat ik nu weer de heeeele middag bezig ben met het logge orgaan SVB, ipv echt mijn werk/hobby doen. Veel erger vind ik dat ik onze mensen nu weer niet kan uitbetalen, en dat tijdens de feestdagen. Heel erg sorry mensen, ik doe er alles aan dit probleem wederom op te lossen. De begeleiding zal er natuurlijk niet minder om worden. Ik wens iedereen in elk geval een goed uiteinde en tot 2016! Het jaar dat wij vooruit mogen…

28-12-2015:      Eindejaarsbrief

Beste klant, collega en/of bekende, Langs deze weg wil ik u allemaal bedanken voor het gestelde vertrouwen en de prettige contacten van het afgelopen jaar. Veel mensen weten al dat het voor mij persoonlijk een meer dan pittig jaar was. Ik wil hier niet al teveel over uitweiden, daarover is al genoeg gezegd.

Afgelopen jaar heb ik veel mensen mogen ontmoeten die affiniteit hebben met onze manier van werken. Wij proberen uit te stralen dat we iedereen met een open hart en warme betrokkenheid, doch professionaliteit willen (blijven) benaderen en ondersteunen. Maar nog veel belangrijker vinden we dat mensen zelf de regie moeten blijven houden en met respect benaderd en begrepen moeten worden. We doen dit onder andere door het (be)schrijven van heldere, persoonlijke verslagen waardoor we ook de hulpvraag vertalen en verduidelijken richting betrokken professionals. Zo hebben we afgelopen jaar met veel verschillende gemeenten te maken gehad, ook zij zijn duidelijk zoekende. Het kost veel moeite en vooral energie om duidelijk te maken dat de ingezette (GGZ-)begeleiding vaak echt noodzakelijk is. Gelukkig zijn de meeste indicaties voor 2016 rond of in behandeling.  Dit kostte ook ons veel tijd en een andere werkwijze dan we gewend waren. Volgend jaar proberen we dergelijke situaties voor te zijn door te gaan werken met een nieuw systeem: ‘Healthcare’ van Nedap (http://www.nedap-healthcare.com/ggz). Middels dit systeem kunnen we samen klantendossiers via een persoonlijke omgeving invullen en evalueren. Maar nog veel belangrijker, we kunnen alle ontwikkelingsgebieden beschrijven zonder overbodige informatie. Voordeel van dit systeem is ook dat de klant zelf kan inloggen en meekijken, dat we korte lijntjes hebben, beter bereikbaar zijn, voortgang en afspraken sneller in beeld komen en efficiënter kunnen worden afgehandeld. Tevens kunnen collega begeleiders, indien de klant dat wenst, ook inloggen. Uiteindelijk is een groot voordeel dat dit systeem aansluit bij de nieuwste ontwikkelingen binnen de zorg. Al met al dus een grote, professionele vooruitgang binnen onze kleinschalige organisatie, wat ons veel administratietijd zal schelen.

Gaan we dan enorm groeien? Nee hoor, helemaal niet. We willen gewoon simpelweg mensen met een hulpvraag blijven bedienen, maar slechts wanneer we dit aankunnen en op een (nog) professionele(re) manier. Dat wil zeggen dat we ook afgelopen jaar verschillende zorgvragen hebben gehad, maar dat we deze nog niet hebben aangenomen, omdat we eerst onze huidige klanten zorgvuldig willen blijven ondersteunen. Nieuwe zorgvragen zouden dit hebben belemmerd. We willen nu eerst samen met jullie onze manier van werken beschrijven middels het Kwaliteitshandboek waarna we vastgelegd hebben waar onze kracht(en) ligt(gen) en waar onze werkpunten, om van daaruit gelijkwaardig te groeien en vooral kleinschalig en vriendelijk te kunnen blijven werken. Via onze website en Facebookpagina proberen we u in elk geval regelmatiger op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen, maar ook persoonlijk, zoals nu. Heel bewust wil ik nu geen lang verhaal houden over personeelswisselingen, technische belemmeringen enzovoorts, met uitzondering van Miriam Goering. Wij vinden het erg jammer dat ze niet meer bij ons kan werken. Miriam is een lief, warm, transparant, fanatiek en enthousiast mensenmens! Wij hopen dat ze elders een prachtige werkplek mag vinden.

Tenslotte sluit ik af door te zeggen dat ik onze toekomst met het volste vertrouwen tegemoet zie. 2016 Brengt ons hopelijk meer rust: minder ‘gedoe’ met de SVB, minder ‘pech’ met facilitaire voorzieningen en vooral meer tijd om ons echt te richten op onze begeleiding en ontwikkeling. Ik wens iedereen vrolijke kerstdagen en hoop dat 2016 een ieder perspectief en geluk brengt.   Kim

30-11-2015:      Er was eens..,      

Lang, lang, geleden, in het jaar 2014, heb ik deze website bijgewerkt. Tot mijn grote verbazing kregen we nog steeds positieve reacties op de site. Inmiddels heb ik hard mijn best gedaan de laatste informatie toe te voegen en teveel ‘overbodige’ informatie weggehaald. De website is nu redelijk up-to-date. De belangrijkste wijzigingen zitten ‘m in de personele bezetting, in de samenwerkende organisaties, en in het aanbod.

Privé gezien heb ik het afgelopen jaar erg pittig gehad. Onze jongste zoon is geboren en was een gezonde, maar intense huilbaby, maanden lang. Hiertoe heb ik zelf hulp in huis gehad omdat ik toch best uitgeput was. Dat was een hele stap. Aan de andere kant wederom een ervaring met ons zorgstelsel, een kennismaking met de nieuwe manier van werken. Gelukkig had ik reeds, en hebben we nog steeds, een goede samenwerking met de gemeente Berkelland en ervaren wij steeds meer positieve reacties op onze manier van werken.

Wat is daar dan zo bijzonder aan? Eigenlijk niets, het lijkt allemaal zo simpel. Toch is het grootste verschil dat we werken met mensen en dat wij onze mensen als klant beschouwen. Wij leveren diensten en gebruiken  onszelf als instrumenten/gereedschappen. Daar komen we heel ver mee. Daarnaast hebben we niet de wijsheid in pacht, maar werken we samen met andere collega instellingen en behandelaars. Ook geven wij, geef ik, onze fouten toe. We zijn mensen en maken ook fouten. Ik ook en daar leer ik van. Zo kreeg ik het verwijt dat ik zo lang niets van me liet horen, dat mensen daar best begrip voor hadden achteraf, maar dat ze graag even hadden willen horen dat ik last had van mijn ‘struisvogeleffect’ (kop in ’t zand en dan maar kijken hoe de organisatie zichzelf staande houdt). Ik moest kiezen voor mijn gezin en had daarnaast de volle verantwoordelijkheid voor onze organisatie. Mijn diepste dank spreek ik uit naar Carla & Miriam, die mij gesteund en gedragen hebben. Carla die de mensen maar steeds weer te woord stond en aangaf: het komt allemaal echt wel goed. Miriam, die ondanks haar eigen uitval, haar stinkende best deed mij te helpen en bij te staan waar het kon. Zonder hen had ik het niet gered. Met een naar gevoel moeten wij helaas afscheid nemen van Miriam Goering in haar functie als administratief medewerker. Door fysieke klachten kan zij niet lang achtereen administratieve taken uitvoeren. Dat, en het feit dat ik geen balie heb, maar een schuurkantoor, maakt dat ik Miriam niet langer aan kan houden. Wij zijn samen hard bezig met het zoeken naar een passende baan voor Miriam en bevelen haar ten zeerste aan. In tussentijd heeft Lisa Blankenborg haar entree gemaakt bij ons als begeleider, maar ook als administratief medewerker om mij te ontlasten. Lisa is voor ons ook een werkpaard, maar bovenal een mensenmens, volop in ontwikkeling en vol respect naar de medemens. Dat is waar het bij ons om draait.

Nu lijkt dit een dramatisch sprookje, maar het zou geen: “Er was eens-verhaal” zijn, als er geen goed einde aan kwam. In de tussentijd hadden/hebben we nog te maken met de systeemuitvallen, met de kanteling van de zorg naar de gemeente en alle financiële problemen van de SVB. Hiervan werden en worden mijn vaste mensen/collega’s echt de dupe. Ondanks dat ik hier niets aan kan doen, wil ik hen ook langs deze weg bedanken voor het vertrouwen en eindeloze geduld. Inmiddels zijn van de meeste klanten de financieringen rond en begin ik langzaam aan weer financieel een beetje bij te komen. We kunnen weer voorzichtig investeren. Zo komt er volgend jaar een nieuw cliënten-registratiesysteem wat hopelijk maakt dat ik niet zoveel administratie hoef in te voeren en dat veel automatisch gaat. Tevens heeft de klant een directe toegang tot zijn persoonlijke informatie  waardoor iedereen steeds beter op de hoogte blijft van zijn/haar persoonlijke ontwikkelingen, als ook de ontwikkelingen van Gezinscoaching.net. Natuurlijk heb ik nog veel meer te vertellen, maar ik wil ook nog wat bewaren voor de eindejaarsinfo. Ik werd nu keihard om alles bij te werken zodat we 2014 kunnen afronden en achter ons kunnen laten. Voor mij begint Gezinscoaching.net dan in 2015 stabiel en volop in ontwikkeling, nu staan onze klanten weer voorop en niet de achterstand van onze organisatie.

 

 

27-10-2014: Beste bezoeker, Lang geleden heb ik deze website bijgewerkt. Een website waar veel mensen enthousiast over zijn, ondanks dat deze nog nauwelijks actueel is. Tijd om daar iets aan te doen. Dit heeft alles te maken met de ontwikkelingen binnen onze organisatie. We hebben zeer veel te maken gehad met enorme tegenslagen mbt het aanvragen van indicaties (lees:zorgvragen). Daar waar wij, en ieder ander gezond mens, vinden dat iemand hulp moet kunnen krijgen, zo moeizaam worden de huidige indicaties nu nog afgegeven. Helemaal nu we het eind van het jaar naderen.

Vanaf 1 januari 2015 verplaatst het gros van deze indicaties (AWBZ) zich naar de gemeenten en wordt van elke gemeente verwacht dat zij in vervolg het zorgbeleid (als ook de WMO & Participatewet) gaan uitzetten. De gemeente is straks DE PLEK waar mensen met een hulp- zorgvraag naar toe kunnen. Nu hebben we geprobeerd in elke gemeente bij te blijven. We hebben tenminste goede netwerken opgebouwd, maar het is ondoenlijk gebleken voor elke cliënt duidelijkheid te creëren. Immers, de gemeenten weten over het algemeen zelf nog nauwelijks concreet of zij de grote volksverhuizing kunnen behappen. Definitief is in elk geval dat vanaf 1 januari de gemeente de AWBZ-gelden gaat verantwoorden (in samenwerking met de SVB). Wij, Gezinscoaching.net, hebben ons uiteindelijk gefocused op gemeente Berkelland en gemeente Haaksbergen. Gemeente Berkelland gaat werken met de zogeheten Voor-Mekaar-Teams waarmee wij inmiddels de eerste prettige contacten hebben gelegd. Middels een samenwerking kunnen we hulpvragers gezamenlijk bedienen en heeft de gemeente Berkelland het beleid dusdanig neergezet dat elke hulpvrager zelf mag aangeven van welke organisatie/particulier hij/zij graag de hulp wil ontvangen. Dat is dus eigenlijk het oude PGB-concept. Ik durf ook te zeggen dat ik denk dat gemeente Berkelland als een van de weinige gemeenten al vrij ver is in het uitzetten en starten van deze transformatie. Natuurlijk krijgen we niet meteen antwoorden van de VMK (Voor-Mekaar-Teams), maar de welwillendheid en samenwerking is er en door breed te netwerken en aan te bieden, kunnen hulpvragen effectiever en sneller worden beantwoord. Voor nu even genoeg hierover. Binnenkort zal ik een stuk hierover typen waarin heel helder wordt weergegeven wat de stappenplannen zijn.

Susan Beuzel: Vanwege alle bezuinigingsmaatregelen heb ik het persoonlijk en bedrijfsmatig behoorlijk pittig gehad. Zoals de meesten mij kennen, ben ik minder zakelijk en meer betrokken bij rechtvaardigheid en menswaardigheid. Iets wat in het verleden resulteerde in een hoger uurtarief, maar waardoor we wel veel meer mensen met een hulpvraag acuut konden bedienen. We hadden een kleine buffer, maar die is al snel leeg geraakt. Vanwege het uitblijven van verwachte indicaties, het schrijven van tijdrovende bezwaren en het vele noodzakelijke netwerken rondom de AWBZ, bleven verwachte inkomsten uit. Dit resulteerde tot groot ongenoegen, in het gedwongen ontslag van Susan Beuzel. Susan was voor ons een aanwinst. Haar rust, kennis, uitstraling, motivatie, gedrevenheid en kundigheid zijn een welkome toevoeging binnen onze organisatie. Immers, zo is niet iedereen. Het deed mij, en Susan wellicht nog meer, dan ook enorm pijn haar te moeten vertellen dat ondanks het harde werken en de positieve reacties van velen over onze werkwijze en organisatie, ik haar moest ontslaan omdat we niet genoeg financiële inkomsten meer hadden. Ik hoop nog steeds dat we in de toekomst weer een financieel gezonde organisatie mogen worden, als dat zo is, zal Susan de eerste zijn die we benaderen om terug te keren. Tot die tijd, hopen we in elk geval dat zij een werkplek vindt waar ze zich verder kan ontwikkelen en zich op haar plek voelt. We houden in elk geval contact.

Verlof: Privé en zakelijk houd ik altijd wel bewust gescheiden. Dat wil zeggen dat ik natuurlijk betrokken blijf, maar mijn stelregel is dat mijn eigen gezondheid en mijn eigen gezin altijd voor gaat op alles en iedereen. Dat is ook iets dat we aan mensen meegeven. Ik noem dit, omdat ondanks de zware bedrijfsontwikkelingen, ik in blijde verwachting ben van ons 4e kindje. Op 13 januari 2015 zijn we uitgerekend en hopen we op een gezonde zoon of dochter. Dat betekent ook dat ik vanaf volgende week maandag 3 november 2014 met verlof ga, tot en met zondag 19 april 2015. Dat wil niet zeggen dat ik niet werkzaam ben, maar dan probeer ik in deze periode de opgelopen achterstand bij te werken en ons voor te bereiden op de ontwikkelingen in 2015. Op deze manier kan ik dat rustig vanuit kantoor doen, naast de overkoepelende zorg over onze cliënten.

Binnenkort volgt verdere informatie. Vriendelijke groet, Kim Rupert

10-4-2014     update:

Bezuinigingen: Het is reeds enige tijd geleden dat de website weer bijgewerkt is. Dat heeft alles te maken me de vele ontwikkelingen die Gezinscoaching.net doormaakt. Alle mensen die enigszins te maken hebben met de zorg, merken reeds de gevolgen van de bezuinigingen en dan veelal de onrust. Wat gaat er gebeuren vanaf 2015? Hoe gaat mijn gemeente om met de nieuwe bezuinigingen? Krijg ik minder zorg? Kan ik nog wel zorg krijgen? Enzovoorts.

Wij reageren op deze vraag met het feit dat wij het antwoord ook niet weten. We kunnen alleen maar meebewegen en ons richten op de vraag, namelijk onze cliënten. We merken steeds vaker dat mensen ons weten te vinden en tevreden zijn over onze dienstverlening. Dat wil niet zeggen dat dit gemakkelijk is. Sinds 2011 was en is ons beleid dat wanneer mensen het wensen, wij direct starten met de hulpverlening. Dat is nog steeds ons motto, echter merken we nu hoe lastig het is om bijvoorbeeld zorgindicaties te kunnen aanvragen gezien de enorme wachttijden vanwege de bezuinigingsmaatregelen. Ik als leidinggevende binnen onze organisatie, wil graag op deze manier verder werken. Ik heb afgelopen jaar als zeer zwaar maar leerzaam ervaren, temeer vanwege de personele wisselingen, als ook de fantastische komst van mijn derde kindje (inmiddels al weer een half jaar).

Onzekerheid: Hierdoor is het lastig een inhaalslag te maken en vooruit te kijken. Echter richten wij ons op de toekomst en op de hulpvragen. De toekomst is dat mensen niet weten waar ze terecht kunnen voor ondersteuning. Lichte psychologie moet tegenwoordig zelf worden betaald, en dat in een tijd waarin we eindelijk het taboe van ‘overspannenheid en zware psychische klachten’ lijken te doorbreken. Ik zou willen dat ik meer tijd had om de politiek te overtuigen van de noodzaak. Echter steek ik mijn tijd liever in de ontwikkeling van onze organisatie en de samenwerking met gemeenten en andere instanties. Daar moeten we het tenslotte mee doen en ook deze mensen hebben een enorme kluif aan de te verdelen zorg. Wie heeft ‘recht’ op welke zorg, welke behoefte ligt er, hoe lang moet een traject duren, et cetera.

Toegankelijkheid: Wij kunnen gelukkig nog steeds kleinschalige zorg bieden voor relatief goedkope tarieven. Als je je realiseert dat behandeling van een psycholoog gemiddeld tussen de €70 en €120 per 45 minuten (incl. verslaglegging), en dat een huisarts ongeveer €55 per uur kost, dan zijn wij zeer toegankelijk en daarmee ondersteunend aan de maatschappij en de grote zorgaanbieders. Immers als je in de zorg wilt werken, je wilt graag mensen kunnen helpen, dan ga je niet voor het grote geld, maar dan werk je met je hart. Natuurlijk moet ook ik mijn inkomen halen, natuurlijk moeten mijn medewerkers hun brood verdienen, en natuurlijk moeten wij ons verder ontwikkelen en hebben ook wij af en toe een feestje om de samenwerking te bevorderen. Maar daarmee houdt het bij ons ook op en blijven we klein en toegankelijk. Dat is de visie de we willen uitdragen naar onze cliënten, maar ook naar instanties en gemeenten, omdat wij daarmee relatief goedkope zorg kunnen bieden en samenwerking aangaan in plaats van concurrentie.

Nieuwe collega’s: Dat is een beetje de ontwikkeling waar we ons op dit moment mee bezig houden, naast de begeleiding van onze cliënten en klanten. Bij deze ontwikkelingen horen ook nieuwe, warme, ervaren en betrokken collega’s. Graag stel ik u voor aan Susan Beuzel en Miriam Goering. Susan is een ‘oude bekende’ van Carla Kuipers. Zij hebben jaren samen gewerkt. Ook ik heb Susan inmiddels leren kennen als een actieve, lieve, ervaren en zeer correcte vrouw met gevoel voor humor en een groot empathisch vermogen. Susan werkt bij ons als gezinscoach. Ik wens haar een leuke tijd en hoop dat ze nog lang ons team mag blijven versterken. Daarnaast heb ik via een mailtje kennis gemaakt met Miriam Goering. Een fanatieke, enthousiaste vrouw met het hart op de goede plek. Miriam gaat ons team versterken in een administratieve functie met veel klantencontacten. Ze voelt mensen goed aan en wil graag iedereen van dienst zijn. Met haar glimlach en gedrevenheid is ze zeker een aanwinst. Momenteel is Miriam herstellende van een toch wel ingrijpende operatie en hopen we dat ze rustig aan de draad weer op kan pakken. Ook Miriam wensen ik een fijne tijd. Ik hoop met dit team nog jaren verder te kunnen bouwen en denk dat we inmiddels veel expertise in huis hebben om de diverse hulpvragen te kunnen bedienen.

Heeft u naar aanleiding van deze info nog vragen, dan kunt u gerust contact opnemen.

Vriendelijke groet,

Kim Rupert

 

 

4-12-2013     info:

Omdat ik officieel nog in mijn verlofperiode zit, ben ik niet in de gelegenheid geweest de begeleidingsuren eerder te verwerken. Excuses voor de late verwerking. Omdat de hele administratie rondom het PGB momenteel veel tijd vergt vanwege controles, veel uitleg en begeleiding bij bezwaren, zijn we bezig het de HKZ-erkenning. Al eerder hebben wij u hierover bericht. Middels deze erkenning zijn wij in staat om naast PGB ook ZIN (Zorg in Natura) te leveren wat maakt dat u niet meer te maken heeft met alle papierwerk en verantwoordelijkheden rondom het PGB. Iets wat vele mensen, en ons ook, veel tijd, ergernis en frustratie kost omdat het zorgkantoor, overigens terecht vanwege veel fraude, zoveel controleert.

We zijn in overleg met de verschillende gemeenten omdat in 2015 een groot gedeelte van de AWBZ-zorg via de gemeenten beheerd gaat worden. Tevens wordt er flink gesneden in de gelden, een bezuiniging van soms wel 40%, afhankelijk van de geleverde zorgfunctie. Dat wil niet zeggen dat u geen zorg of begeleiding kunt krijgen. Zorgaanbieders zijn genoodzaakt hun beleid zo te aan te passen dat de aangeboden zorg gelijk blijft, maar goedkoper en efficiënter wordt ingezet. Hier kunnen wij bij Gezinscoaching.net goed op inspelen omdat wij een kleine organisatie zijn die vrijwel direct zorg kan leveren. Tot nog toe zijn de gemeenten ons wel gezind en zien zij een samenwerking zitten. Dat zou kunnen betekenen dat er voor u straks niets verandert, behalve een administratieve taakvermindering en geen verantwoordelijkheid meer voor een PGB.

Natuurlijk zijn wij nog volop in ontwikkeling en hebben we nog steeds grote verbeterpunten. Echter hopen wij wel dat wij uw vertrouwen hebben en mogen behouden als het gaat om de begeleiding. Wij blijven open en toegankelijk en doen altijd ons uiterste best u zo goed mogelijk te ondersteunen, daar waar u de hulp vraagt blijft u zelf ‘baas’ en behoudt u de regie! Mocht u behalve de bereikbaarheid nog andere verbeterpunten hebben, dan horen wij dat graag! Wij richten ons de komende maanden op de verbetering van onze dossiervorming, vastleggen van beleidsvoering middels een kwaliteitshandboek en afspraken maken met o.a. gemeenten.

Wat betreft de bereikbaarheid, ben ik zelf in dringende gevallen telefonisch op maandags en donderdags bereikbaar van 9:30 tot 16:00. Voor alle andere praktische vragen is Carla het eerste aanspreekpunt. Daarnaast kunt u een mail sturen waarna wij proberen uw vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Op deze manier hopen we de opgelopen achterstand langzaam aan te herstellen en onze bereikbaarheid te verbeteren. Mocht u vragen hebben over de bezuinigingen en het PGB, volg dan de website van PerSaldo (belangenvereniging PGB) en onze website voor actuele informatie.

14-11-2013     De laatste ontwikkelingen:

Bereikbaarheid: Helaas lukt het ons niet de mailproblematiek voldoende op te lossen. Dat betekent dat het kan zijn dat uw mailtjes niet in goede orde zijn ontvangen. Tevens laat de telefonische bereikbaarheid te wensen over, wat maakt dat wij als organisatie dus slecht te bereiken zijn. Momenteel is onze info-mailbox overladen met mails die we proberen zo snel mogelijk te beantwoorden. Al met al geen reclame waarvoor we onze excuses maken. We proberen echt deze facilitaire basisvoorzieningen zo snel mogelijk op te lossen.

Luuk Busschers: Luuk heeft onze organisatie altijd met veel enthousiasme ondersteund. Luuk is een jongeman met veel ambitie en groeimogelijkheden. Een jongeman die je iets vraagt en vervolgens meteen actie onderneemt. Hij toont veel initiatief en is leergierig. Gelukkig voor Luuk heeft hij een vaste uitdagende baan gevonden waar hij een volledige werkweek aan heeft. Een baan die past bij zijn opleiding en ontwikkeling. Dat betekent dat hij heeft aangeboden voor Gezinscoaching.net nog wel ‘standby’ te blijven om eventueel bij te springen waar nodig. Wij wensen Luuk heel veel succes en vooral plezier bij zijn nieuwe baan en bedanken hem voor zijn loyaliteit, enthousiasme, betrouwbaarheid en positieve eigenwijsheid :-).

HOERA! 2 oktober jongstleden ben ik bevallen van een gezonde zoon: Sjors. Momenteel  zit ik nog in mijn verlofperiode en probeer ik langzaam aan de organisatie weer op te pakken. Dat betekent dat mijn vaste werkdagen straks maandag en donderdag zijn. Op deze tijden zal ik dan ook proberen uw mailtjes zo snel mogelijk te beantwoorden, dan wel door te sturen naar betreffende collega’s.

Helen Nijhuis: Helen is vol ons vol enthousiasme en inzet gestart als gezinscoach met de intentie een volledige werkweek op te bouwen bij onze organisatie. Helaas heeft zij alsnog besloten te stoppen omdat zij teveel onzekerheid ervaart omdat zij op dit moment 16 uur per week voor onze organisatie kan werken. Tevens is haar de administratieve ‘rompslomp’ rondom PGB en hulpverlening enorm tegen gevallen wat maakt dat ze heeft besloten per direct te willen stoppen. Zij heeft haar cliënten reeds ingelicht en vanochtend hebben we gezamenlijk overleg gehad over hoe wij dit onverwachte besluit kunnen ondervangen. Gelukkig waren wij reeds bezig met het inwerken van een nieuwe collega die de intentie heeft ons team volgend jaar te willen versterken, mits Gezinscoaching.net hier financiële ruimte voor had. Deze dame is op de achtergrond reeds begonnen, en samen met Carla en ik proberen we de gevallen gaten zo goed mogelijk op te vangen zodat we onze cliënten professioneel kunnen blijven begeleiden. Zodra er meer duidelijkheid is, berichten we u meer.

Géén vacatures: In deze tijd vallen er overal ontslagen en worden we overstelpt met open sollicitatiemails en vragen of er vacatures zijn. Ik ben niet in de gelegenheid al deze mailtjes te beantwoorden gezien het feit dat de andere organisatorische en cliëntzaken voor gaan en belangrijker zijn. Ik wil dus niet onbeleefd zijn naar de belangstellenden toe, en dank een ieder in elk geval voor de getoonde interesse. Mochten er zich in de toekomst vacatures voordoen, dan laten wij dit via deze website of per advertentie weten.

8-8-2013     Vanaf maandag 12-8-2013 ben ik, Kim Rupert met verlof. Vanaf 13-12-2013 hoop ik u weer van dienst te mogen zijn. U kunt via onze website (contact) een e-mail sturen, dan doen onze medewerkers hun uiterste best u zo spoedig mogelijk te beantwoorden. Zij zijn volledig op de hoogte van alle lopende ontwikkelingen.

Helaas moeten wij afscheid nemen van Fons. Fons heeft ons team de afgelopen maanden enorm ondersteund bij het aanvragen van o.a. indicaties en het organiseren van diverse ‘regelzaken’ rondom onze organisatie en cliënten. Wij willen hem hartelijk danken voor de getoonde inzet, integriteit en enthousiasme. Helaas voor ons, maar positief voor hem, wensen wij hem alle goeds en succes in de toekomst. Fons bedankt!!!

13-7-2013     Langs deze weg breng ik u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen Gezinscoaching.net. Momenteel ben ik zwanger en ga binnenkort met een korte vakantie en zwangerschapsverlof: 12 augustus 2013 t/m 13 december 2013 (afhankelijk van de bevallingsdatum en de omstandigheden van de baby/gezinssituatie). In deze periode zal ik nog wel werken, maar ben ik niet bereikbaar voor cliënten. Ik wil mij uiterlijk richten op het herstel van de cliëntzaken rondom PGB zodat ook deze mensen (en ikzelf) eindeljik gerust gesteld zijn. Met een gerust en opgelucht hart kan ik cliënten toevertrouwen aan ons nieuwe team en/of aan andere hulpverleners/mantel-zorgers. Het team dat mijn afwezigheid kan ondervangen bestaat uit:

  • Carla Kuipers,is iedereen inmiddels bekend. Zij is praktisch gezinscoach bij cliënten en is voor mij een fijne, betrouwbare collega. Haar kracht en ervaring ligt in de begeleiding van gezinnen.
  • Luuk Busschers is administratiecoach. Luuk gaat zich in de toekomst richten op mijn bedrijfsadministratie en ondersteunt het team bij administratieve taken rondom cliënten, wet- en regelgeving.Luuk werkt voornamelijk ’s avonds waardoor deze functie goed bij hem past.
  • Ery Bolster, ook reeds aan u voorgesteld. Zij is freelance administratiecoach binnen Gezinscoaching.net en maakt enkele cliënten blij met ordening en overzicht in hun administratie. Het hoeft niet zo te zijn dat mensen schulden hebben; organiseren en budgetteren zijn net zo belangrijk en zorgen voor minder stress.
  • Helen Nijhuis is onze nieuwste collega. Zij heeft ervaring als ambulant begeleider en systeemtherapeut. Dat wil zeggen dat zij zich net als onze organisatie, niet alleen richt op de cliënten, maar ook de sociale en leefomgeving. Zij zal naast Carla de praktische begeleiding als gezinscoach op zich kunnen nemen ten tijde van mijn verlof.

Met dit team hopen we Gezinscoaching.net verder te kunnen ontwikkelen tot een betrouwbare, laagdrempelige, kleinschalige en professionele organisatie. Gezinscoaching.net wil zich in de toekomst richten op het behalen van de zogeheten HKZ-erkenning (ook wel ISO-norm binnen het bedrijfsleven). In de toekomst willen we de samenwerking met ambtelijke instanties versterken zodat we onze cliënten kunnen vertegenwoordigen en bijstaan op een efficiënte(re) manier. Op dit moment moeten we ons als Gezinscoaching.net nog vaak verantwoorden omdat wij niet geregistreerd staan als officieel erkende organisatie. Al zijn de relaties met instanties en instellingen zeer goed te noemen, dan nog blijkt het vaak lastig om een samenwerking met instellingen aan te gaan die wel erkend zijn. Het grootste doel voor het aanvragen van HKZ is dat onze visie en werkwijze vast te leggen in een kwaliteitshandboek. We werken al met een volgsysteem waardoor elke cliënt een doelgericht en persoonlijk dossier heeft. Door HKZ-erkenning kunnen organisaties in één oogopslag kunnen zien wat we voor hulpvragers kunnen en mogen betekenen (en ook wat niet).

16-5-2013

Geachte bezoeker. Vanwege enorme problemen met de KPN heeft Gezinscoaching.net grote schade opgelopen ten gevolge van verlies van agenda, takenlijst en contactgegevens. Hierdoor is het zeer waarschijnlijk dat u bij contactpogingen geen gehoor heeft gekregen. Onze welgemeende excuses. Wij doen ons uiterste best deze problemen zo snel mogelijk op te lossen. Wilt u ons bereiken, dan kan dat het beste via de mail/contactformulier. Vergeet dan niet uw telefoonnummer erbij te noemen, aangezien vele contactgegevens verloren zijn gegaan.

13-5-2013

Na een drukke periode hebben we opnieuw een achterstand op heb gelopen die we momenteel proberen weg te werken en afspraken, betalingsadministratie en contact- en agendagegevens te herstellen. Ik ben enorm trots op Carla Kuipers & Luuk Busschers die mij ondersteunen en helpen alle schade op te vangen en te cliëntencontacten te herstellen. Daarnaast hebben wij en enkele cliënten kennis mogen maken met Fons. Fons werkt momenteel enkele uren per week voor Gezinscoaching.net om te bekijken, proeven en ervaren of hij ons team kan versterken met zijn kennis en ervaring. Ondertussen heeft ons team en netwerk zich positief uitgebreid en werkt onder andere Ery Bolster enkele uren voor Gezinscoaching.net als administratiecoach. Zij heeft boekhoudkundige ervaring en is schuldhulpmaatje voor mensen die financiële problemen ervaren of hulp bij hun administratie wensen. Andere nieuwe contacten waar we volledig vertrouwen in hebben, en waar we op terug kunnen vallen voor advies, zijn enkele specialistische psychologen, dagbestedingsinstellingen, huisartsenpraktijken en enkele scholen.

Langs deze weg wil ik mijn oprechte excuses aanbieden voor alle onrust. Deze week komt een ervaren bedrijf bij mij thuis op kantoor om het digitale netwerk en daarmee een extra backup van alle gegevens aan te leggen. Hiermee zijn alle gegevens en bestanden in eigen beheer en alleen toegankelijk voor de medewerkers van Gezinscoaching.net. De webmail voor onze medewerkers wordt binnen twee weken omgezet naar een andere host. Ook dit kan de komende weken nog enige onrust veroorzaken. Alle contacten en afspraken worden zoveel mogelijk hersteld en opnieuw ingevoerd. Op deze manier bent u allen op de hoogte van deze lastige ontwikkelingen. Ik kan nauwelijks omschrijven hoe moeilijk het is en was om de tijd en organisatie te vinden om alles weer enigszins op orde te krijgen en mensen gerust te stellen. Wel kan ik omschrijven dat ik mijn uiterste best doe en zal blijven doen om het in ons gestelde vertrouwen te behouden en/of te herstellen.

Kim Rupert