Tobey Jean Kwartel

naam       Tobey Kwartel

geboren   op 21 januari 1978

woont      in Eibergen

 

Mijn naam is Tobey Jean Kwartel, ben 39 jaar oud en geboren in Fernie, Canada. Ik ben naar Nederland gekomen toen ik drie was en heb een hele tijd in het westen van het land gewoond. Toen ik begin twintig was ben ik naar de Achterhoek gekomen waar ik sindsdien woon met mijn 2 jongens en 2 katten. Op dit moment ben ik werkzaam voor Gezinscoaching.net en ben ik oppas en overblijfmoeder, waar ik veel plezier aan beleef.

In 2007 ben ik begonnen met de BBL volwassen opleiding ‘Pedagogisch werker’ aan het Graafschapcollege te Doetinchem. Daarbij heb ik van 2007 tot 2009 stage gelopen bij de kinderopvang SKER (tegenwoordig Oqido) in Eibergen en Rekken.

Na mijn opleiding ging ik aan het werk. Omdat mijn oudste zoon PDD-NOS heeft en wat meer begeleiding nodig had, vond ik het prettig om als gastouder thuis te werken, waardoor ik hem beter kon ondersteunen. Nu mijn zoon wat ouder is heb ik besloten er andere werkzaamheden bij te gaan doen. Zo kwam ik onder andere in contact met Gezinscoaching.net waar ik me meteen thuis voelde. Het zijn warme, behulpzame en meedenkende mensen. Ik werk als gastvrouw en begeleid mensen in huishoudelijke en ondersteunende taken. Het werk is divers en best leerzaam.

Ik kan mijzelf omschrijven als iemand die behulpzaam en zorgzaam is. Overzicht houden vind ik belangrijk. Het kunnen plaatsen in andermans situatie vind ik een pré in de hulpverlening. Dit zorgt ervoor dat je samen kan zoeken naar een oplossing voor problemen waar nodig is.

Ik ben open-minded en heb respect voor alles wat leeft. Ik ben een persoon die gelooft in zelfontwikkeling en dat een mens nooit is uitgeleerd.

Tobey Kwartel, gezinscoach